Forum:Template problem

From Traveller Wiki - Science-Fiction Adventure in the Far future
Revision as of 07:47, 18 June 2015 by Tjoneslo (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Forums: Index > Watercooler > Template problem



There seems to a problem with Template:InfoboxSubsectorSimple. If you look at the Special Page Wanted Templates, the top one on the list is Template:Alg, if you look at the list of pages asking for it, they all seem to be pages using the Template:InfoboxSubsectorSimple. All the pages have an extra '}' at the beginning of the page, which suggests something broken in the Template.

Template:InfoboxSubsector doesn't seem to have the problem, as most subsector pages look OK.

I don't know enough about how the templates work to pin it down exactly, but there is one possibly suspect difference between the Template:InfoboxSubsectorSimple and Template:InfoboxSubsector. The first one says that the 'alg' code defines the colour of the bar and does something about categories. The second one only refers to the colour of the bar. I wonder if that points to where in the template definition the problem is? 212.219.243.126 07:02, 18 June 2015 (EDT)

Yes, the problem was the category generation at the bottom of the template based upon the Alg parameter was missing a bracket "{". Using a template requires two brackets (like this: "Template:" and ""). Using a named parameter in a template requires three brackets (like this: "{{{" and "}}}"). So in one template, passing a parameter to another template (recursively) you end up with large sequences of brackets (like "}}}}}"). As you can imagine, it's easy to get this wrong.
Part of the reason this was not fixed was we're deprecating the use of the Template:InfoboxSubsectorSimple. If you are editing a page where this template is used, please replace it with Template:InfoboxSubsector.
Tjoneslo (talk) 08:47, 18 June 2015 (EDT)